Hvorfor farve er så vigtig i mode

Farve er den første ting, andre mennesker lægger mærke til os, og dens virkning er øjeblikkelig og langvarig. Vores mode farvevalg siger meget om det billede, vi forsøger at skildre, og hvordan vi har det med os selv. Så hvad fortæller farve folk?

Inden for få sekunder efter at have mødt dig, vil andre svare på ‚farvebeskeder‘, der blinkes af dit tøj. Det er en kendsgerning, at forskellige farver kan få folk til at føle sig en bestemt måde. Det er endda blevet bestemt af medicinsk videnskab, at farve kan påvirke seerens hormoner, blodtryk og kropstemperatur. Farve har også indflydelse på:

 • Din tilsyneladende form;
 • Din tilsyneladende vægt;
 • Din tilsyneladende personlighed;
 • Dine følelser;
 • Andre følelser.

Andre vigtige overvejelser er, hvor passende farven er til placering, lejlighed, tid på året, din alder og selvfølgelig din naturlige farve.

Vi er alle påvirket af farve hver dag, uanset om vi er klar over det eller ej. Hvis vi har en dårlig dag og ikke har det godt med os selv, har vi en tendens til automatisk at vælge tøj i kedelige neutrale farver som sort, grå eller brun, fordi de matcher, hvordan vi har det. Ligesom når vi er glade og føler os store, vil vi gå efter noget lidt lysere.

Se i din garderobe og se, hvor mange forskellige farver du ejer. Har du en ægte regnbue med tøj? Eller er der kun 1 eller 2 farver, som du bærer en variation af hele tiden? Du finder måske ud, at du sidder fast i en farvekasse. Når du ved dette, hvorfor ikke eksperimentere med de farver, du bærer og omgiver dig selv.

Den første regel er altid at blive styret af hvad der passer til din naturlige farve – det er din hudfarve, øjenfarve og hårfarve. Når du kender dit bedste udvalg af farver, kan du vælge forskellige farver til forskellige lejligheder.

Undertiden skaber en bestemt kombination af farver affekten i stedet for hver farve individuelt. Farver producerer forskellige reaktioner, når de er sammensat i forskellige farvekombinationer og når de bruges i forskellige stoffer. For eksempel udviser en rød jakke, der er båret med en hvid skjorte til et forretningsmøde, selvtillid og kraft, men en rød jakke, der er båret med en rødblød rød top, kan fortolkes som om du har andre ting på dit sind ud over dette forretningsmøde.

Så hvilke farver er passende i hvilke situationer? Hvilke farver kan hjælpe dig med at skildre et bestemt billede?

Her er en liste over farver til kvinder, der er ideelle til en lang række lejligheder:

 • Blå-baserede røde: Foreslår intelligens og femininitet.
 • Gul-baserede røde: Energisk farve, der holder samtalerne i gang (Mænd er iboende tiltrukket af gul-baserede røde – en fantastisk farve til en første date)
 • Lilla: Væver sanserne og skaber lidenskab – fantastisk til kreative bestræbelser
 • Turkis: sætter andre kvinder i brug og opfordrer dem til at åbne op
 • Læbestift rød: indebærer styrke og autoritet
 • Medium blues: en beroligende farve, der giver interaktioner mulighed for at gå glat
 • Browns: ikke-truende, stabil, støttende og pålidelig (fantastisk til møder med kolleger eller klienter)

Husk, at den vigtigste ting er at vælge farver, der passer godt til din naturlige farve. Der er ingen grund til at vælge en farve, der antyder kreativitet og selvtillid, hvis det også får dig til at se vasket ud eller syg.

At bære dit bedste udvalg af farver kan have en enorm indflydelse på din garderobe og din selvtillid. De rigtige farver kan få din hudfarve til at vises mere jævn, reducere forekomsten af ​​rynker og mørke cirkler og få dig til at se lysere og sundere ud. Mens du på den anden side har en farve, der ikke er så god for dig, kan du få dig træt, kedelig og endda syg ud. En farveanalyse med en professionel billedkonsulent viser dig nøjagtigt, hvilket farveudvalg der er bedst til dit tøj, makeup og tilbehør.

Når du kender dit bedste farveområde, kan du eksperimentere med farve, vælge forskellige farver for at fremstille et andet billede eller for at have en vis indflydelse på andre.

Vores mode farvevalg fortæller verden meget om os. At vide, hvordan du bruger farve til din fordel, kan ændre den måde, du klæder på, og øge din selvtillid.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.